Genk-Anderlecht 1-0

Saturday 07 May 2011 om 02:53

Wiiijjj woooordeeen kampioen..!!! We durven het stilaan voor 't eerst hardop uitspreken! Na een prachtige overwinning tegen Anderlecht komt de titel nu onwaarschijnlijk dichtbij. Feit is nu al dat Genk tot de laatste seconde zal meestrijden, maar met een mooie voorsprong hopen we natuurlijk dat het al eerder gaat lukken. Het vroegst mogelijke is dinsdag in Brugge, op voorwaarde dat Standard vanavond verliest van Club Brugge.

Genk begon goed aan de match, het duurde niet lang alvorens Racing de match in handen nam en het beste spel op de mat legde. Dit werd beloond met een knappe goal van de toekomstige topschutter Jelle Vossen! Het meest opvallende feit in de eerste helft was de karatetrap van Proto, die onbegrijpelijk onbestraft bleef! 1-0 ruststand.

Na de rust ging Genk verder op z'n elan, het leek zijn voorsprong zelfs te kunnen uitbouwen, maar opnieuw werd een penalty gemist, de 3e op rij, ditmaal door Töszer! Net als in Lokeren leek dit weer een keerpunt in de match te worden, Genk kwam er niet meer uit, en Anderlecht bleef maar goeie voorzetten voor het doel gooien, maar Courtois hield zijn netten schoon. Het was bibberen tot de laatste seconden, maar de overwinning die ons wel eens de titel zou kunnen opleveren was binnen!!! De volledig uitverkochte Cristal Arena vierde nog lang na....