Experience Day Loyalty Winnaars

Wednesday 01 October 2014 om 12:33

Via het loyalty programma werden onlangs 10 winnaars gekozen die mochten deelnemen aan een Experience Day. Jean-Marie was een van de winnaars, maar aangezien hij op vakantie is, mocht ik als webmaster van deze site in zijn plaats gaan. De omstandigheden rond KRC Genk zorgen wel voor een erg ongelegen timing van deze dag, maar desondanks ben ik toch maar eens gaan kijken.

Ik was vooral benieuwd naar hoe de andere mensen die gewonnen hadden zouden kijken naar de huidige situatie binnen de club. Na aankomst om 10u werden we verwelkomd met koffie en koffiekoeken in een loge. Al gauw bleek dat we niet met enkel de 10 winnaars van het Loyalty programma waren, ook een goeie 10 mensen uit het supportersparlement zouden deelnemen aan deze dag. Het was een groep bestaande uit alle leeftijden en alle soorten supporters, zit-, staan- en sfeertribune. Tijdens de koffie werd er al duchtig gediscussieerd, maar in grote lijnen kwamen we wel overeen : hoe Genk de sfeertribune aanpakt is ronduit schandalig. Dit moet eerst aangepakt worden en dan zal de rest van het stadion wel weer volgen. Ik was aangenaam verrast hoe de mensen van de zittribune achter de sfeertribune stonden, die hen op sleeptouw neemt om mee sfeer te maken. Niemand wil die fluittoestanden zoals bij Kara, maar onder de gegeven omstandigheden die al zolang aanslepen, was het onvermijdelijk. Uiteraard heb ik het ook nog mogen uitleggen wat in godsnaam onze vlag op het veld deed, dat zullen we nog wel lang mogen gaan horen...

Bon, de dag dan. We zouden eerst om 10u30 een training gaan bijwonen. Uiteindelijk was het 11u30 eer die effectief begon. Geen Kara op training trouwens, Mbojo wist ons te vertellen dat hij ziek was. Weinig speciaals te melden over de training, het afwerken op goal gebeurde alleszins met zeer wisselend succes. Na de training werd nog even een moment met de spelers voorzien om diegene wat wouden wat foto's konden maken en handtekeningen konden vragen. Ook werd een groepsfoto gemaakt, dewelke op de site van KRC Genk zal komen.

Daarna was het tijd voor de lunch, samen met de spelers. Niet aan dezelfde tafel, en eigenlijk ook weinig mogelijkheden om een gesprek te hebben met een speler, wat niet wegnam dat het wel eens leuk was hierbij te zijn en te weten hoe dat er aan toe gaat. Pierre Denier was weer zoals we hem allemaal kennen en hij zette zich wel tussen de supporters. Het was een eenvoudig buffetje met dagelijkse kost, maar lekker was het wel.

Na de lunch begon dan de stadiontour, die waarschijnlijk dezelfde tour is als die wat je 1 keer per maand kan volgen. Ondanks dat ik het stadion toch al voor het grootste deel gezien heb, waren er toch nog een aantal nieuwe plekjes. We begonnen in de Business Seats, om vervolgens enkele loges te bezichtiging. Deze kunnen allemaal door de klanten naar eigen wens ingericht worden, dus waren er grote verschillen tussen elke loge. Daarna ging het verder naar het bovenste verdiep van de hoofdtribune waar alle pers zit, zeker leuk om eens te zien. De rondleiding ging verder naar de Corners, het bezoekersvak, de cellen en de persruimte waar de persconferentie gehouden wordt. In deze ruimte kregen we een filmpje te zien over de kleedkamers en enkele andere ruimtes die we niet mochten bezoeken. Daarna konden we even langs de zijlijn richting de dugouts wandelen. Wat opviel was dat de stoeltjes van Genk toch wel een beduidend hogere kwaliteit hebben dan die van de dugout van de bezoekers :) Vervolgens werd de indoor voetbalhal nog bezocht waar we niet konden weerstaan om tegen wat balletjes te trappen. De tour eindigde in de Fanshop, en die wat wouden konden ook Goalmine nog gaan bezoeken. Toch nog maar eens de film over 25jaar KRC Genk gaan kijken, wat je nog meer doet beseffen hoe diep we nu zitten.

Het was dus zeker een leuke dag, ondanks de omstandigheden binnen de club. Merci Jean-Marie dat ik in uw plaats mocht gaan, dat verdient een pintje... of 2 ;-)


Reacties

02 October 2014 om 23:50
Hela graag gedaan,, ben toch blij dat je erbij was, jou zien ze tenminste op de groepsfoto staan. Jammer dat jullie apart moesten zitten bij het eten maar dit is het nieuwe genk he,vrolijker word je er niet van. Tot binnenkort en groetjes uit mallorca

03 October 2014 om 20:19
ale leuke foto's zelfs die van de cel denk dat ik de enigste racing devil ben die er ook in vast gezeten heeft gezllig echt dacht dat die weg was

Plaats reactie:

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen!


Indien u nog geen account heeft, of uw logingegevens niet meer kent, klik rechtsboven op registreren of inloggen (daar kan u uw gegevens opnieuw opvragen).

Video