Genk Porto 0-3

Friday 20 August 2010 om 08:24

KRC Genk heeft vanavond met overdreven 0 - 3 cijfers verloren van FC Porto.

Genk begon zenuwachtig aan de partij zodat de openingsminuten voor FC Porto waren. Op het kwartier kwam Genk een eerste keer kijken met een vrije trap van Tözsèr, Vossen besloot op Helton. Genk kwam stilaan beter in de match en mocht hopen op meer tot dat scheidsrechter Banti FC Porto een uiterst lichte penalty toekende. Joneleit werd door Falcao ten val gebracht op de rand van de zestien, die op zijn beurt de Portugees meenam in zijn val. Falcao zette de strafschop om.

Meteen ging het slot op de wedstrijd bij de Portugezen. Genk probeerde nog wel, Buffel en De Bruyne combineerden nog goed maar de bal van Buffel voor Barda was te hard. Porto had wel het meeste balbezit maar grote kansen kon het niet afdwingen.

De tweede helft was volledig voor Genk met kansen voor Barda, Ogunjimi, Buffel nogmaals Barda.

Na twintig minuten in de tweede helft kreeg Matoukou echter een rode kaart waardoor genk met 10 kwam te staan. stond Genk met tien. Ook met tien bleef Genk goed voetballen en kansen afdwingen via Dugary en Camus. Acht minuten voor affluiten velde Souza het harde verdict. Vanop ruim twintig meter trapte hij de bal, via Courtois, in de kruising.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Genk de doodsteek toen Belluschi de bal mooi in de rechterbovenhoek krulde : 0 - 3.

Doelpunten :
28’ : 0 – 1 : Falcao (strafschop)
82’ : 0 – 2 : Souza
90’ : 0 – 3 : Belluschi